S. VLACHY: V meste dnes uviedli do života nový hokejový štadión

15.06.2012 Spišská Nová Ves

Spišské Vlachy 15. júna (TASR) - Nový hokejový štadión za vyše 100.000 eur uviedli dnes do života v meste Spišské Vlachy v okrese Spišská Nová Ves. Otvorená hracia plocha, ktorá vyrástla na pôde starého klziska, bude slúžiť predovšetkým talentovaným hokejistom a hokejbalistom, ale aj priaznivcom verejného korčuľovania.
Na prebudovaní pôvodného štadióna v Spišských Vlachoch na moderné športovisko sa podieľala miestna samospráva s pomocou viacerých sponzorov, ako aj Nadáciou Poštovej banky a občianskym združením s názvom Inštitút hokejových štúdií. Nová hracia plocha bude počas roka využívaná predovšetkým mladými športovcami Školskej hokejbalovej a hokejovej ligy, ktorá odštartuje v regióne Spiša od budúceho školského roka.
Peter Žifčák z Inštitútu hokejových štúdií je presvedčený, že v Spišských Vlachoch sa podarila dobrá vec. "Deti v menších mestách, respektíve obciach nemajú toľko príležitostí zmysluplne tráviť svoj voľný čas a práve hokejbal a ľadový hokej ponúkame ako alternatívu k internetu, obezite a detskej kriminalite," vyhlásil.
O význame podpory mládežníckeho športu na Spiši aj v iných regiónoch je presvedčená i zástupkyňa spomínanej nadácie Oľga Pažitná. "Hokej sa stal za posledné roky na Slovensku prakticky národným športom a pokiaľ chceme jeho kvalitu zachovať, musíme vytvoriť podmienky a dať šancu mladej hokejovej generácii najmä na regionálnej úrovni."
Moderné športovisko si dnes prvýkrát vyskúšali v rámci hokejbalového turnaja žiaci viacerých základných škôl z regiónu. Zo zrekonštruovaného štadióna v mestečku, kde žije približne 3600 ľudí, má okrem školákov veľkú radosť aj primátor Spišských Vlachov Ľubomír Fifik. "Kvalitu hracej plochy a mantinelov máme ako štadión Ondreja Nepelu v Bratislave. Dúfame, že tu objavíme nové talenty, možno aj budúcich reprezentantov Slovenska," konštatoval starosta.
 

Vyberte región